Lifestyle
To wyzwanie dla lekarza, zwłaszcza w przypadku pacjentów z nadwagą i otyłością, cukrzycą typu 2, nadciśnieniem tętniczym, chorobami nowotworowymi i depresją. W programie edukacyjnym ,,Lekarz w Kuchni” wybitni specjaliści oraz pasjonaci zdrowej i dobrej kuchni przedstawiają, jak ważna jest odpowiednia dieta zapewniająca prawidłowe funkcjonowanie organizmu.
W pierwszym cyklu dr Daniel Śliż wspólnie z Grzegorzem Łapanowskim przygotowują zdrowe śniadanie, obiad, podwieczorek i kolację.
Dr Daniel Śliż – specjalista chorób wewnętrznych, współzałożyciel i prezes Polskiego Towarzystwa Medycyny Stylu Życia, członek zarządu Sekcji Farmakoterapii Sercowo-Naczyniowej Polskiego Towarzystwa Kardiologicznego.
Grzegorz Łapanowski – kucharz, dziennikarz kulinarny, założyciel i prezes Fundacji Szkoła na Widelcu. Autor licznych książek kulinarnych, a także wielu programów telewizyjnych i radiowych.
Obejrzyj wideo poniżej: